Skandinavisk Playbackteater Studio

 
 

Playbackteater är en improviserande teaterform där man lyssnar till och gestaltar berättelser från verkliga livet. “We play back your story!” Playback är teater, men inte bara teater. Det är också ett spännande verktyg för utforskande av teman och berättelser i en mängd olika sammanhang. I det lilla eller lite större formatet.


De flesta söker sig till playbackteater för att det är roligt och utvecklande på ett personligt plan. Många har också en professionell ingång och drivs av t.ex. konstnärliga, pedagogiska eller terapeutiska ambitioner. Oavsett är playbackteater en konstform med sin säregna estetik och metodik. Den kräver närvarande, lyhörda aktörer som vågar bjuda på sig själv och sin uttrycksfullhet. Att utvecklas som playbackaktör sker inte över en natt. Det kräver både utbildning och erfarenhet, och man blir aldrig fullärd.


Skandinavisk Playbackteater Studio vill möta upp detta behov. Vi erbjuder introduktionskurser och grundkurser, samt fördjupningskurser för dig som vill utveckla dig vidare som playbackaktör. Vi erbjuder också kurser riktade till speciella målgrupper.


Välkommen att utforska vår hemsida! Kanske vi ses på någon kurs framöver?

NYE KURS 2016


NYHET! PRØVE PÅ - WORKSHOP

Vurderer du å melde deg på et grunnkurs, men er usikker på om det er noe for deg? Eller trenger du bare litt uforpliktende påfyll av kreativitet og menneskelige møter? En «prøve på» workshop er en flott mulighet til å bli kjent med playbackteater i både tanke og handling. I vår arrangeres to slike dager, en i Eidsvoll og en i Oslo:

EIDSVOLL 13. februar   (650 kr)

OSLO 28. mai   (850 kr)

Skynd deg og meld deg på!

info at playbackteater.se


GRUNNKURS i Sverige

16-19 juni, Stockholm

med Pontus Holmgren och

Maria Danielsson

Les mer her.


GRUNNKURS i Norge

30. juni - 3. juli

med Synne og Jan Platander

Les mer her.PÅMELDING OG INFO:

mail:  info at playbackteater.se

tel. + 47 - 41 38 18 04

Skandinavisk Playbackteater Studio har sin base i Eidsvoll i Norge, ca 6 mil nord for Oslo.

Vi arrangerer kurs i både Norge og Sverige, i samarbeid med Centre for Playback Theatre. Utover våre faste kurs kommer vi gjerna til dere. Ta kontakt for å snakke om muligheter for samarbeid.


Följ oss på Facebook


Kursdeltagare gör en levande skulptur på en upplevelse som just berättats.


Synne och Jan Platander leder SPT Studio tillsammansGrundkurs-deltagare på trappan till hus 28, på vackra Skeppsholmen i Stockholm
 

Inspiration och utveckling för både nya och erfarna playbackaktörer!